FAQ

Ingrediënten

Bevatten de producten parfum, geurolie of etherische olie?
In de producten van Laveos zul je geen synthetische parfum of geur olie tegenkomen. De producten bevatten enkel werkzame kwalitatieve ingrediënten uit de natuur. Elk ingrediënt heeft een reden om een plek op de ingrediëntenlijst te verdienen, er wordt geen gebruik gemaakt van onnodige 'fillers'. Voor geur en andere voordelen worden etherische oliën toegevoegd. 


Bestaan de producten uit palm olie?
Nee. De productie van palmolie is schadelijk voor het milieu en zorgt voor ontbossing, daarom gebruiken wij geen palm olie. Al onze ingrediënten worden zorgvuldig uitgekozen, rekening houdend met duurzaamheid. 

Waar bestaan de shampoo bars wel uit?
De basis van al onze shampoo bars bestaan uit olijf olie, kokos olie, shea boter en castor olie. Deze combinatie zorgt voor een milde, toch reinigende shampoo bar. 

De samenstelling is verschillend per bar. Ze ruiken dus niet alleen anders maar elke receptuur is individueel geformuleerd om zo goed mogelijk aan de sluiten op jouw hond of paard. Lees daarom vooral goed de beschrijving op de productpagina om de meest passende shampoo bar te kiezen.  

Wat is 'supervet' en wat betekent dit?
Bij het maken van shampoo bars gaat het allemaal om de ratio tussen loog en oliën. Elke soort olie heeft een specifieke hoeveelheid loog nodig om omgezet te worden tot 100% zeep. Op deze manier zou er in het eindproduct geen olie meer aanwezig zijn, wat de bar vooral heel krachtig laat schoonmaken. Om een mildere, rijke bar met verzorgende kwaliteit te maken zorgen we dat we meer botanische olie toevoegen. Deze extra vetten of olie wordt supervet genoemd. 

Hoe wordt het gemaakt?

Zijn de producten handgemaakt?
Ja! 

Waar worden de producten gemaakt?
In 2013 is Laveos in de keuken ontstaan! Echter beschikken we nu over een kleine maar professionele zeepstudio aan huis, welke voldoet aan de richtlijnen van cosmetica voor mensen. We pakken het maken van verzorgingsproducten voor honden en paarden met dezelfde precisie aan. 

Welk process wordt gebruikt om de shampoo bars te maken?
We gebruiken de 'cold process' methode. Dit betekent dat de bestanddelen gemengd worden op een temperatuur die net iets hoger is dan kamertemperatuur. Op deze manier maken we niet alleen duurzamer zeep, we zorgen er ook voor dat er minder kwaliteiten van de mooie ingrediënten verloren gaan. 


Vertel me meer! 
Nadat de ingrediënten de juiste temperatuur hebben bereikt wordt de zeep gemengd en in mallen gegoten. Na ongeveer 24 tot 48 uur is het tijd om de zepen uit de mal te halen. Nadat we de zeep in bars snijden dienen ze nog zes weken te rijpen. In deze zes weken worden de bars milder en harder omdat het overtollige water verdampt. 

Zijn de producten vegan?
De shampoo bars Soft & Shiny and Anti Itch & inflammation zijn veganistisch. De Sensitive Care bar is niet vegan en bevat honing. 

Gebruik

Mijn hond/paard heeft een gevoelige huid, kan ik de shampoo bars gebruiken?
De bars zijn geschikt voor de gevoelige huid, echter elke situatie is anders en ook voor natuurlijke producten kan een dier allergisch reageren. In geval van gevoeligheid adviseren we een klein gedeelte te wassen en 48 uur te wachten om te zien of er geen reactie ontstaat voordat het hele lichaam gewassen wordt. In geval van een reactie stop met het gebruik.

Hoe vaak kan ik mijn paard of hond  hier mee wassen?
We raden aan om honden en paarden alleen te wassen als het nodig is, zodat de huid eigen oliën de vacht in optimale conditie kunnen houden. Je merkt zelf vaak het beste wanneer afspoelen niet genoeg is, hij/zij in iets vies heeft gerold of als de vacht een opfrisbeurt kan gebruiken. 

Hoe kan ik de bar het beste bewaren?
Zorg er voor dat de bar tussentijds goed kan drogen en dat deze niet in water blijft liggen. Hang 'm bijvoorbeeld te drogen aan het handige touw.